Як варити рис для суші

13 Квітня 2018
Як варити рис для суші

Японська кухня вже давно перестала бути для нас загадкою. Суші зараз можна придбати навіть у супермаркеті, але чи будемо ми знати, з чого вони там приготовані? Для того, щоб ви точно були впевнені у якості такої страви, як суші, треба приготувати їх самостійно. Не переживайте, адже це, не так важко, як може здатися на перший погляд. Наші спеціалісти згодилися дати вам поради по приготуванню найсмачніших суші, які ви можете замовити на скуштувати навіть зараз.

Для того, щоб приготувати смачні роли, вам  потрібно купити всі продукти. Для початку, достатньо буде сиру Філадельфія, огірка або авокадо та червоної риби. Риба може бути різного посолу. Також вам знадобиться спеціальний рис для суші та листи норі, які зараз можна купити майже у кожному магазині.

Суші в суші бар Львів Moyogi мають виточений смак саме через добре і правильно підібраний рис. Рис для суші дещо відрізняється від звичайного, адже він має потрібну нам у приготуванні властивість зліплюватися. У вас би не вийшло скрутити рол, якщо рис би не ліпився. Приготування рису вважається найскладнішим процесом. Для початку наші майстри радять промити рис холодною проточною водою. Краще взяти сито й промивати в ньому, доки вода не стане повністю прозорою. Далі потрібно додати у каструлю з рисом воду з розрахунку 1 до 1,5. Тобто, на 1 стакан рису, треба півтора стакани прохолодної води.

Ми варимо рис спочатку на великому вогні під закритою кришкою. Коли вона закипить, ставимо рис на мінімальний вогонь і варимо доки вся вода не випариться, десь у середньому 15 хвилин. Слідкуйте за рисом уважно, щоб він не пригорів. Коли вся вода випариться знов зробіть великий вогонь на 10 секунд і вимикайте. Це один з секретів смачного рису в наших суші.

Далі ми даємо рису постояти під кришкою, і додаємо суміш з рисового оцту з сіллю і цукром. Також ми іноді додаємо секретні спеції зі сходу, які надають суші неперевершений смак і аромат. Ми перемішуємо рис тільки дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоб він не пошкодився й зберіг свою липку структуру. Завдяки цьому, наші роли завжди мають естетичний вигляд. Після того, як рис повністю охолоне, можна починати приготування наших ролів. Гарячий рис може опекти вам руки або ж не ліпитися так сильно, як потрібно, тому потрібно бути терплячим як наші кухарі.

Наріжте всі інгредієнти на тоненькі смужечки та приготуйте поряд посудину з теплою водою. Вода потрібна для того, щоб ви постійно змивали з рук залишки рису, перед тим як починати крутити наступний рол. Ми дуже обережно ставимося до чистоти. Також вам знадобиться спеціальний бамбуковий килимок. Його краще обернути у харчову плівку з усіх сторін. Підготовка закінчена, и ми приступаємо до готування ролів.

Беремо лист норі (краще розрізати кожний навпіл, щоб суші не вийшли занадто товстими), кладемо норі блискучою стороною донизу і викладаємо на весь листочок рис тонким шаром. Наші сушисти знають як рівномірно розмістити рис по норі, щоб його не було забагато. На рис посередні викладаємо нашу начинку. Далі найскладніше. Треба скрутити рол за допомогою килимка.  Добре притисніть його, щоб він тримав форму.

Далі ваш рол треба нарізати на рівні кружечки. Використовуйте для цього ніж змочений у гарячій воді. Далі залишиться лише гарно викласти ваші суші на тарілку. Наші вправні спеціалісти вже скрутили не одну сотню ролів, тож вони з радістю дуже швидко приготують і доставлять вам найсмачніші роли у Львові.

Подавати суші треба з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром, а тому ми вам обов’язково доставимо і їх.

Якщо вам ніколи готувати суші, замовляйте доставку нашому онлайн сервісі. Це набагато швидше і дуже смачно.

Інші новини

УМОВИ БЕЗКОШТОВНОЇ ДОСТАВКИ

13 Квітня 2018

У межах Львова безкоштовна доставка діє при замовленні від 200 грн. Для отримання умов доставки в інші населені пункти - натисніть "Детальніше".

Читати далі

Найшвидша доставка їжі у Львові від суші-бару «Moyogi»

13 Квітня 2018

Як це не дивно, але азіатська їжа сьогодні в Україні майже така ж популярна, як і національна. Ну хто із жителів Львова чи будь-якого іншого міста нашої країни відмовиться скуштувати свіжі, апетитні та надзвичайно смачні суші.

Читати далі

Як правильно тримати палички для суші

13 Квітня 2018

Японська культура дуже сильно відрізняється від нашої. Їхні обряди збереглися з давніх часів. Їжа та страви в Японії також дуже відрізняються. Більше того, відрізняються і правила поведінки за столом, а також обряди прийому їжі. Так, у кожному домі є маленький столик, який виготовлений спеціально, щоб за ним снідали, обідали чи вечеряли. За цим столиком родина сидить навколішки, а не на стільцях, а тому поряд завжди є спеціальні подушки для сидіння.

Читати далі