Капа макі 90 г
35грн
рис, норі, огірок
35 грн

Авокадо макі 90 г
45грн
рис, норі, авокадо
45 грн

Сяке спайс макі 103 г
69грн
рис, норі, лосось, спайс соус
69 грн

Унагі спайс макі 100 г
83грн
рис, норі, копчений вугор, спайс соус
83 грн

Сяке кунсей макі 98 г
67грн
рис, норі, копчений лосось
67 грн

Унагі макі 104 г
79грн
рис, норі, копчений вугор, огірок, унагі соус, кунжут
79 грн

Тека макі 98 г
69грн
рис, норі, тунець
69 грн

Тека спайс макі 103 г
71грн
рис, норі, тунець, спайс соус
71 грн

Сяке макі 98 г
65грн
рис, норі, лосось
65 грн

Макі – справжній японський смак для гурманів

Бажаєте спробувати справжню японську кухню? Рекомендуємо скуштувати традиційні макі. З ними ви поринете у справжню насолоду від східного смаку. Візьміть замість виделки палички та спробуйте свіжі суші, приготовані за традиційними рецептами. Ви точно знайдете найбільш цікаве поєднання продуктів у макі, незважаючи на те що “на колір і смак товариш не всяк”.

Макі – щедрість та шляхетність

Роли, якими по своїй суті є макі, – шляхетна та щедра страва. І цьому є яскраве підтвердження. Три століття тому один бідний японець несподівано наткнувся на гніздо ластівки. Воно було під самим дахом його будинку. Замість того аби з'їсти малесенькі яйця, він сходив додому та приніс рис. Ластівка була вражена шляхетністю та щедрістю селянина, принісши через деякий час йому подарунок зі шматочком свіжої риби. Чоловік скуштував таке поєднання. Воно припало йому до смаку і так з'явилися суші.

Проте, повернемося у наші часи. Для приготування сучасних макі використовують тільки свіжі, не заморожені продукти. Говорити про напівфабрикати та смакові добавки у такому випадку недоцільно, бо для професійних кухарів це неприйнятно. Усіх правил та технологій приготування дотримуються і у Sushi-bar “Moyogi”. Саме тут  у Львові готують найкращі макі: свіжі, апетитні та дуже смачні. До речі, щоб їх скуштувати, навіть не потрібно виходити із дому або з офісу у обідню перерву. Влаштуйте свято для душі прямо зараз, дозвольте собі замовити макі із доставкою та насолодитися східним смаком сповна!

Ласкаво просимо на кухню, де готують макі!

Пропонуємо вам заглянути на кухню та подивитися, як обираються інгредієнти для суші. Для макі закуповують охолоджену, свіжу рибу. Її свіжість визначають за кольором та запахом. Проте головний секрет приготування ролів – у сорті рису та заправці до нього. Для макі ми використовуємо справжній корейський рис. Традиційну заправку для ролів готують на основі рисового оцту, цукру, солі та соку лимону. Його настоюють не менше декількох годин, як того вимагає традиційна рецептура. Для макі спеціально підбирають авокадо, надаючи перевагу сорту Хасс. Перевіряють спілість по кольору (він має бути рівномірно коричневим) та відповідної м’якості.

Аж ось надійшло замовлення на доставку суші. Кухар відділяє найбільш апетитні шматочки копченого вугра. Він дбайливо вкладає їх на тонкий шар рису. Довгий рол акуратно загортає у водорості. Залишається розрізати, і все – страва готова. До речі, в якості начинки ще використовується тунець та лосось. Для більш насиченого та інтенсивного смаку обирайте макі з кількома начинками. Отже їх головний інгредієнт – свіжа риба. До речі, визначити її якість дуже легко – по очах. Вони мають бути прозорими. Окрім них на свіжість вказують:


  • яскраво-червоні зябра;
  • срібляста шкірка;
  • запах свіжого кавуна (лише для лосося).


Для ролів використовують філе зі спинної частини. Його нарізають упоперек волокон тонкими пластинами. Хоча для приготування макі обирають тільки сиру рибу не хвилюйтеся. В японській кухні широко застосовується васабі, який змішують із соєвим соусом . Це створює досконалу композицію для суші та сашимі

Кмітливі японці обрали його не просто так. Васабі має чудодійні антибактеріальні властивості. Тому обирайте з меню макі. Експериментуйте та насолоджуйтесь новими кулінарними враженнями.